A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Буцький політехнічний професійний ліцей"

Щоденник Тижня професій "Кухар; пекар"

Дата: 15.10.2024 08:54
Кількість переглядів: 27

У ДНЗ " Буцький ППЛ" з 14 жовтня по 21 жовтня буде проведено Тиждень професій "Кухар; пекар".  Програма заходів:

  • конкурс малюнків;
  • перегляд навчальної літератури та літературних новинок з обраних професій;
  • створення  командного проєкту  "Артпростір";
  •  проведення майстеркласу " Від тіста до шедевру";
  • посвята в пекарята . 

Усі охочі зможуть спробувати себе в ролі кухаря чи пекаря, дізнатися більше про особливості професій, а також отримати корисні поради та дізнатися безліч рецептів від досвідчених фахівців. Тиждень професій має бути цікавим, пізнавальним та "смачним"!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Конкурс малюнків «Я і моя професія»  дав здобувачам освіти можливість продемонструвати своє  ставлення до обраної професії через творчість

Книжкова  інсталяція "Світ кухаря і пекаря через книги" -  захід, присвячений  мистецтву приготування їжі. Бібліотекар ліцею Червонюк Л.В. ознайомила здобувачів освіти з навчальною і додатковою літературою з професій харчового напрямку, розкрила секрети  давніх кулінарних рецептів. Любов Василівна звернула увагу, що кулінарія є  частиною культури та історії, яка відображається в літературних джерелах.Фото без описуФото без описуФото без опису
15 жовтня проходила "Волонтерська акція" Хліб 🍞 для фронту",  учні групи √7 та викладачі ліцею ЗаФото без опису
15 жовтня проходила "Волонтерська акція" Хліб 🍞 для фронту",  учні групи √7 та викладачі ліцею Залізняк А.В., Лебідь О.М., Солод О.Г., Білик І.Д., об'єднали свої зусилля та випекли хліб і дрібноштучні вироби для фронту. Усі смаколики були створені з любов'ю та турботою, щоб підтримати наших захисників на передовій і передати їм частинку домашнього тепла. Фото без опису
Фото без опису
Майстерклас "Від тіста до шедевру"  став захопливою кулінарною подорожжю, протягом якої  учасники змогли  відчути себе справжніми майстрами випічки.  Досвідчений майстер виробничого навчання Білик І. Д. та учні групи √5 (Денис Баранов, Тетяна Швидун,  Анастасія Покиньборода)  навчали здобувачів освіти першого курсу правильно формувати плетінки і хали.
Майстерклас допоможе здобувачам освіти розвинути моторику, творче мислення та навички роботи з тістом, а також надихне на створення власних хлібобулочних шедеврів.
 

 

17 жовтня в ДНЗ "Буцький ППЛ" було проведено урочисте святкування для першокурсників "Посвята в пекарята". Юні здобувачі освіти стали членами пекарської родини. Свято розпочалося з урочистого відкриття, конкурсів, вручення медалей та церемонії посвяти. Головний символ посвяти: вручення короваю, який уособлює гостинність, традиції та майстерність. Кожен здобувач освіти отримав коровай як символ благословення на успішний шлях у випічці та знак єдності з пекарською спільнотою. Підготували захід майстри виробничого навчання Лебідь О.М, Солод О.Г. та учні ІІІ курсу Аміна Дядькун та Інна Сіренко.  

 

Пізнавальну інтерактивну лекцію для здобувачів освіти "Пояснення основних принципів НАССР: визначення небезпек, встановлення критичних контрольних точок, моніторинг і коригувальні дії" провела майстер виробничого навчання Лебідь О.М. Ольга Лебідь протягом лекції наводила приклади із реального життя.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень